osmoza broda

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: osmoza broda

PostPostao/la josme » 02. 04. 2015. (17:55)

pero je napisao/la:
josme je napisao/la:fušeraaaaajjjjjjj

Ja mislim da nema teme di se ti nemisas a tvoja pojava je nejasna meni a i drugima,da si barem nesto napisa,objasnio ili ama nista ,pa zasto se javljas onda ?
Isto tako se ubacujes na temi izracun optimalnoga motora pa na spricanju kopera pozivas nas na jance i onda te nema ni cut dalje i tako na puno tema,zato bolje ako nemas sta napisat da nista nepises nego da se ubacujes pametovat di ti nije misto !
Sto ti mislis da talijansko brodogradiliste Sessa ( http://www.sessamarine.com/_vti_g1_0_as ... _1_.sphtml ) bez kontrole kvalitete plovila na kraju isporucuju proizvod kupcima ?
Ako je sam vlasnik kriv sto se desilo sta onda ?

..Pero,Pero....moja pojava ti i ne mora biti jasna,jer je drugima jasnija koji su često na forumu i koji me znaju i poznaju...forum je slobodan za sve ....toliko o tome.. :wtf:
..a ima i tema gdje me nema...pa ako ti smetam....
...a niti ovaj tvoj komentar ništa ne kaže:
pero je napisao/la:H2O , si siguran ?

.. a što se tiče janjaca..ja vas nisam pozivao nego slao na janjca da izgladite nesporazume(krivo si shvatio) ;)
e sada....nekome sam ovo napisao:
"U večini slučaja takvi mjehuri se javljaju jer nije istisnut zrak do kraja kod lameliranja..a najčešće se to dešava zbog aljkavosti nekog djelatnika koji je dopustio da padne neka krupnija čestica (smeće)koju je kasnije prekrio sa navlaženim (nasmoljenim) matom a da nije prethodno namazao gelcoat sa smolom...u tom slučaju mat prelazi preko šporkece oko koje nastaje zračni mjehur,a znamo da se zrak širi na toplini ,pa s vremenom gelcoat oslabi i pojavljuje se mjehur na površini...u slučaju da se na mjehuru pojavi i poroznost,tada dolazi i do osmoze....ako nema osmoze ti plikovi se lako rješavaju sa kitanjem..."..
...sada je pitanje dali je to original plastika ili je netko popravljao sessu.. a osim toga kontrole gotovih brodica ne kažu dali je ima ili kada će osmoza-ona dođe....toliko i o tome :wave:
..sada OK ???
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la pero » 02. 04. 2015. (18:45)

nista novoga napisano sto nismo znali,a na slici Miljaca nisu po mome krivi u proizvodnji jer bi se neke stvari prije vidile,na slici je pljesan i ko da je neko brenerom opalio pituru, to je znak necega drugoga ,vide se i razlike u boji (i ja sam se pitao jeli to orginal plastika ili je netko pituravao ali ako Miljac kaze da je gelcoat onda mu virujem)
Ako je po mome i sto je Miljac napisao onda je vlasnik toga plovila kriv sto mu se dogodilo jer ga je pokrio sa necim sa cime se nepokriva !
A za janca si u pravu ,sad znam da si i skrt :lol: :wave:
Vidim ja moracu ponovo u Mercatora po janjetinu pecenu i svinjetinu,pecu li jos tamo ?
Zadnja izmjena: pero; 02. 04. 2015. (18:58); ukupno mijenjano 1 put/a.
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la ceko » 02. 04. 2015. (18:57)

Hmm.. :eh:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la pero » 02. 04. 2015. (19:12)

ceko je napisao/la:Hmm.. :eh:

je ?
nema ovdi svade ,josme moze kad oce zdravu diskusiju vodit,samo zadnje vrime uleti na krivo misto ili napise nesto kratko ko sto je ovdi napisa i to meni smeta !
A ja ako ponovo odem do Pule ,uvik sam spreman ga sristi i otic na janjetinu :thumbup:
pero
Old Senior Member

PostPostao/la pero » 02. 04. 2015. (19:20)

Miljac je napisao/la:pero, nemoj ga jako.... ;)

Ma necu ga ja ,njemu je najlakse ,on ima veze u Kelteksu i oni njemu rade oko broda dok on pijucka pivu ;)
Prosa sam par puta proslo lito KA a iduci puta bi i ja moga na pivce :thumbup:
pero
Old Senior Member

PostPostao/la golum » 02. 04. 2015. (19:56)

dimulius je napisao/la:moguce da je bija pokriven duze vrimena.
Znan da se slicno moze dogodit ispod onih kusini na kabinama.

Misliš pokriven ceradom duže vrijeme negdje na suhom?
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la pero » 02. 04. 2015. (20:15)

je golume tako je(cerada ili jos nesto gore) i onda se desilo ,procitajte moje postove pazljivo pa zakljucite ;)
pero
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 03. 04. 2015. (02:45)

pero je napisao/la:

Ma necu ga ja ,njemu je najlakse ,on ima veze u Kelteksu i oni njemu rade oko broda dok on pijucka pivu ;)

A mašala! Dobrodošao!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 03. 04. 2015. (06:16)

pero je napisao/la:je golume tako je(cerada ili jos nesto gore) i onda se desilo ,procitajte moje postove pazljivo pa zakljucite ;)

..i ovo je jako lako moguće....ako nema zraka između plastike i cerade... :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Miljac » 03. 04. 2015. (07:22)

pero je napisao/la:

A gle, nije loše biti blizu fabrike... Uvijek se možeš "ogrebati" za nešto gratis, ili "za probu" itd.... A i punionicu (naravno da nije proizvodnja) epoksida imamo pa i to dobijemo "ispod pulta" :D :D :D

Na pivu si uvijek dobrodošao, kao i svatko drugi.... :thumbup:

Gelcoat je 100% tvornički, nema tragova nigdje da je bilo šta rađeno, poliran i štićen nije nikada, zato ima one pikice od plijesni. Boja je jednolika, slikano je uz slabo svjetlo i pod velikim kutem pa se zrcali nebo u površini, zato je nastala razlika u boji na slici.
I u to sam posumnjao da je netko skidao boju vrućim zrakom pa da je pregrijao plastiku ispod ali nema baš nikakve fleke (žute, krem, smeđe) niti se vidi da bi netko recimo obrusio ili ispolirao takve fleke.

Mala količina zraka koja sporadično ostane kod laminiranja ne može niti na ljetnjem suncu dignuti laminat + gelcoat, bar ne toliko da se prstom ne može mjehur stisnuti tako da greške kod laminiranja otpadaju. A ne bi baš niti toliko gusto na površini bile. :think:

Ostaje otvorena mogućnost da je ovo stvarno osmoza nastala pokrivanjem ceradom koja je "legla" na gornje plohe bandi, nekako između stupića i ispod ograde i zalijepila se po plastici a onda se podvukla još i voda, možda šuplja cerada ili uz stupiće ograde ili sama kondenzacija pod ceradom... :thumbup:

Mislim da smo iscrpili sve ideje, skoro se opet posvadili a ja ne mogu (ne smijem) prčkati po tuđem brodu pa ću zaključiti da smo problem manje-više prepoznali. U svakom slučaju slijedi grdi posao koji traži i znanje i iskustvo i pedantnost (završna obrada).

Nadam se da će ovo biti korisno onima koji smatraju, uvjereni su i tupo tvrde da nema osmoze osim ispod vodene linije, u zabludi su, ima i lako može nastati.
Štoviše slatka voda (kondenzacija, kiša, rijeke, jezera) ima manju gustoću od mora i puno lakše probija kroz porozan/polupropustan gelcoat i stvara osmozu, svugdje gdje se dugo zadržava.

Pozzzzzzz
Miljac
Member

Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

PostPostao/la pero » 03. 04. 2015. (14:40)

Miljac, borro :thumbup:
Za pivu hvala cujemo se ;)
Drago mi je bilo sudjelovat u ovoj temi ,ima jos nekih stvari za napisat ali to je za drugi put.
Isto tako drago mi je da je puno clanova dolazilo citati ,poznatih i nepoznatih ,znaci da ih je jako interesiralo i da su nesto naucili :thumbup:
Posebno pozdravljam clana ceko,koji je nakon sto je ovo napisao na temi plasticni brodovi,
ceko je napisao/la:Točno :thumbdown: , nakon ovakvih postova dođe mi da se više ne logiram...

ponovo se logirao da bi sudjelovo u ovoj temi :clap:
pero
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 04. 04. 2015. (19:19)

pero je napisao/la:Posebno pozdravljam clana ceko,koji je nakon sto je ovo napisao na temi plasticni brodovi,
ceko je napisao/la:Točno :thumbdown: , nakon ovakvih postova dođe mi da se više ne logiram...

ponovo se logirao da bi sudjelovo u ovoj temi :clap:

Fala... Zdravi i veseli bili!
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la chopa » 11. 04. 2015. (23:35)

hm, kako bi ja mogao zapravo prepoznati procese osmoze na novolakiranom i vjerovatno prije prebrušenom plovilu?

pretpostavljam nikako? :wave:
chopa
Member

Tip plovila: pimped ELAN 545/Mercury 60

PostPostao/la ceko » 12. 04. 2015. (06:27)

Ako posli zahvata nije bio u moru, teško ili nikako, a ako je bio u moru bar jednu godinu, mogli bi se pokazati mihuri.
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la chopa » 12. 04. 2015. (14:55)

znač dobit mačka u vreći kod brodica uopće nije teško? :D

pretpostavljam da je u svakom slučaju bolje probati kupiti nešto rabljeno nakon sezone, em će neke falinge izać na vidjelo češće, em će cijene pretpostavljam biti manje?
chopa
Member

Tip plovila: pimped ELAN 545/Mercury 60

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.