vez za brod

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: vez za brod

PostPostao/la el passo » 27. 11. 2012. (23:56)

ivan3 je napisao/la:Onaj moj post je bija samo pitanje el-passu iz znatiželje...

Nema ti to smisla jer takvih obiteljskih primjera ima masu, a od svih njih 1% ih koristi to plovilo ( najčešće i jedino u obitelji )
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la plavo_more » 28. 11. 2012. (16:53)

Nije baš 3-4000 kn, nego nešto malo više!

Za rekonstrukciju sportske lučice Štinjan u Istri nije potreban postupak procjene utjecaja na okoliš, izvijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Pozitivan je to odgovor na zahtjev koji je još u srpnju poslalo Pomorsko športsko ribolovno društvo Štinjan, a sve da bi društvo, kao nositelj investicije, počelo rekonstrukciju lučice.

Društvo se, podsjetimo, nadalo pozitivnom odgovoru budući da novac za studiju utjecaja na okoliš, koja otprilike košta 250.000 kuna, nije imalo i zbog toga je rekonstrukcija bila dovedena u pitanje. Međutim, zelenim svjetlom iz ministarstva prepreka više nema i rekonstrukcija lučice će, kao što je svojedobno najavio predsjednik PŠRD-a Štinjan Marijan Rupenović, uskoro početi.

Ipak, Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture i Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije pozivaju investitora da zatraži potvrdu, odnosno mišljenje o prethodnoj ocjeni prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. Iz ministarstva su također istaknuli da na planirani zahvat nema zaprimljenih primjedbi javnosti.

Prema zahtjevu, odnosno stručnoj podlozi za zahvat u lučici koji je izradila pulska tvrtka Urbis 72, rekonstrukcijom bi lučica uz postojeća 74 veza za plovila od četiri do sedam metara, dobila dodatnih 86, od čega 68 za plovila dužine od osam do deset metara, 16 za plovila duga 10 metara i dva slobodna za plovila u transferu. Ukupan broj vezova bi dakle bio 160.

Nadalje, za zaštitu akvatorija izgradio bi se lukobran, postavio centralni gat, a na obalnom dijelu predviđeni su sadržaju u funkciji sportske luke - uprava, plato za održavanje plovila i slično. Rekonstrukcija će biti, dakle, poprilično skupa, no kako je istaknuo Rupenović, društvo se nada da će mještani biti suglasni.

Investitori lučice su, naime, sami mještani kojima je u interesu bolja lučica i popratni sadržaji, a procjenjuje se da će svakog uključenog u rekonstrukciju radovi koštati između 30 i 40 tisuća kuna.

Izvor: Glas Istre
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la el passo » 28. 11. 2012. (17:41)

Mislim da prije nije trebalo toliko silnih studija pa je onda bilo i značajno jeftinije. Možda će se uvesti i studija koja mora dokazati blagotvoran učinak na psihu budučih korisnika.
Na kraju krajeva da su bili pametni mogli su je ilegalno napraviti pa naknadno tražiti legalizaciju kao i ostali uzorni građani RH
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la teo_ribar » 10. 12. 2012. (18:34)

evo kad se govori o lučicama
bilo je ovi dani va novinami

u planu je da se na bakarcu delaju pontoni za vezi, sve to uređenje i plaža i svega divnoooooooono zvuči, ALI....

evo samo jedne slike za usporedbu kamo bi to trebalo bit i slika tog područja kad zapuše bura :mrgreen:

zanima me ki će od izvođača radova stajati iza ovog projekta kad sve ovo fini va Bakru, ili još bolje ki će bit toliko lud da tu veže barku :D

slika
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la romeokr » 10. 12. 2012. (21:52)

Teo, va razgovoru sa navodno mjerodavnim osobama mi je rečeno da bura puše va zraku a ne po moru... To objašnjava i ona kola prve pomoći ča je na badnjak '96.hitilo z ceste va more; činjenica je da ih po moru više ni nosilo. Šalu na stranu mislin da je od ovih skupih projekti i idejnih rješenji (za ke se provode dugoročni skupi natječaji pri čemu saki neč tuka) do prave realizacije jako dugo. Slažen se s tobun da ni jedan normalan izvođač neće poć va ovo. A Kraljevica je ionako zatrpana z projektimi ki se nisu maknuli dalje od ove točke.
Rogi ribaron !
romeokr
New Entry

Tip plovila: Sealine 22 sport

PostPostao/la teo_ribar » 11. 12. 2012. (00:14)

heh, taj badnjak 96. san bil na bakarcu, i za ono iman reć samo: ne ponovila se nikad više ta dva dana

a i ovaj projekat neka ostane dugi niz godina va nekon škafetu :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

teo_ribar
Old Senior Member

PostPostao/la Euklid » 27. 12. 2012. (23:32)

Ovo prvi put vidin, nisam ni znal da to planiraju. A bogami su divno mesto zibrali ča se tiče bure.
Za po letu još kako tako, ali po zimi nebi rado tamo ni kadu stavil, a kamo neš skuplje.
Jedino ča bi bilo dobro je novi mul malo dalje vanka za lignje lovit :D .
Ma teško da će to pasat, poznavajuću "ažurnost" nadležnih...
Euklid
New Entry

Tip plovila: Plastična pasara s kabinom (Istranka)

PostPostao/la antep » 30. 12. 2012. (22:41)

dome je napisao/la:
antep je napisao/la:tu uplatnicu ti je izda NKV radnik... čista glupost....

Tu uplatnicu mi je izdao predsjednik mjesne zajednice profesor hrvatsko-srpskog jezika i književnosti u mirovini koji je u mirovinu išao sa radnog mjesta direktora gimnazije ..........

... direktor očito nema elementarna pravna znanja koje je na toj funkciji morao imati...
antep
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la teo_ribar » 11. 01. 2013. (23:15)

ovi stvaaaaaarno nisu normalni sa ton izradon lučice na bakarcu slika

teo_ribar
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 12. 01. 2013. (08:57)

teo_ribar je napisao/la:ovi stvaaaaaarno nisu normalni sa ton izradon lučice na bakarcu

Ha,ha...da marina u Bakarcu....
A nista....tejk it on a brajt sajd....imat cemo o cemu spatulat na forumu nakon svake malo jace bure :mrgreen:
Ionako su se u zadnje vrijeme "stanjile" teme...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la ab ovo » 12. 01. 2013. (12:52)

: Laughing3: Molim moderatora da ovo prebaci u rubriku "Zajebancija i vicevi". Fala.

Da mi je vidjet koliko će ovdje koštat polica osiguranja broda. :)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la romeokr » 14. 01. 2013. (09:13)

Teo_ribar, oduševili su me z ovun simulacijun!! Po jugu spod bolnice ne moreš ni z amfibijun pasat aš poliva do gornje terase. Ti kolpomorti će bit valjda od lastika a bitve na barkami od titana... A o Bakarcu prema Puntici da ne govorimo; tamo se kuće potle bure od soli prat moraju. Bit će smiha... :clap:
Rogi ribaron !
romeokr
New Entry

Tip plovila: Sealine 22 sport

PostPostao/la plavo_more » 14. 01. 2013. (10:51)

Ma judi, to je samo prvi dio projekta. Ima ih tri. Drugi dio se odnosi na vjetrobrane visine do 10 metara, a treći se odnosi na mehanizme za automatsko podizanje i spuštanje tih vjetrobrana, vjerojatno izvedeni kao roloi na garažama. Ima tu još jedna korist. Možeš sve lijepo zaključat, pa neka se tati misle kako da prebace foriborde preko 10 metarskih vjetrobrana.
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la LASTA300 » 08. 02. 2013. (12:51)

Pozdrav svima,

prošle godine sam dobio vez na korištenje od lučke uprave. Nakon par mjeseci od županije mi je došla uplatnica i rješenje za plaćanje pomorskog dobra. U 11.mjesecu mi je došla druga uplatnica i rješenje lučke uprave za plaćanje priveznog mjesta.
Zanima me zašto nisam dobio nikakav ugovor o dobivanju priveznog mjesta, ili je ugovor to rješenje koje mi pošalju s uplatnicom
LASTA300
New Entry

Tip plovila: Barracuda 545

PostPostao/la ab ovo » 08. 02. 2013. (12:59)

Odi u Lučku upravu po Ugovor o korištenju veza.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.