cerada za istranku

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

cerada za istranku

PostPostao/la DenisRi » 17. 04. 2012. (13:05)

kupio bi novu ceradu pošto mi je stara u banani totalno,pa me zanima dali je bolje kupit i gdje gotovo već da ti čovik napravi ili dali se isplati negdi kupit materijal pa sam storit ceradu po ovoj staroj?Pa eto ako bi te mi pomogli havala unapred.
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

Re: cerada za istranku

PostPostao/la el passo » 17. 04. 2012. (20:09)

DenisRi je napisao/la:kupio bi novu ceradu pošto mi je stara u banani totalno,pa me zanima dali je bolje kupit i gdje gotovo već da ti čovik napravi ili dali se isplati negdi kupit materijal pa sam storit ceradu po ovoj staroj?Pa eto ako bi te mi pomogli havala unapred.

Inače oni koji rade tende i cerade znaju jako dobro oderati čovjeka. Ako imaš staru koja će ti poslužiti kao šablona, a ne patiš previše od savršenstva lako si je možeš sam napraviti. Kvadrat tende ti dođe oko 50tak kn. Nemoj zaboraviti odrezati malo šire od stare jer moraš preklopiti rubove. Onda igla i konac pa sve to prošiješ, staviš očice ili šta več imaš i to je to
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la DenisRi » 18. 04. 2012. (11:51)

A di kupiš materijal?Dobio san neki broj i kaže mi tip kao 40eura po kvadartu,meni se to čini puno,to je neki fušer ovako,pa san mislel ča ti govoriš zet materijal pa po staroj storit novu i gotovo,ali nema s tin iskustva baš,hvala na savjetu da odrižen malo više hehe da nebi bilo prekratko na kraju,jedino ne znan kuliko kvadratih meni triba ?
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

PostPostao/la borro » 18. 04. 2012. (12:41)

http://www.martin-sails.hr/sattler.htm
http://www.belinamont.com/lista.aspx?code=0&ccode=269
a evo ti i odgovor na moj upit od jučer:

JA:
Poštovani,
Interesira me cijena za ova dva materijala za izradu tendi za brod. Također bi volio čuti Vašu preporuku, obzirom da bi tendom na brodu zatvarao cijelu krmu dužine oko 3 metra i širine 2,5, s tim da se stranice daju skidati, a ista je u uporabi cijelu godinu te bi štitila i od vjetra i od kiše, i sunca naravno.
Vidim da je Covermaster znatno lakša. Kod mene (maslenički most) zna biti jako burovito , pa treba uzeti u obzir da je poželjna veća čvrsoća materijala, a često puta znam brod koristiti i vikendima zimi, kad zna udariti bura.
Yachtmaster premium 344
Covermaster Premium 699

S poštovanjem,

ONI (Belinamont):
"Poštovani gosp. Borise,

Zahvaljujem na Vašem interesu za naš prodajni program.
Art. 699 nije više u ponudi - no budući da stranice nisu nanovo ažurirane još uvijek se nalazi na njima.
Umjesto tog art. možemo Vam ponuditi COVERMASTER CLASSIC 697.
Cijena: 6,86 EUR/m2 + pdv (dodatni rabati ovisno o količini; minimalna narudžba 10 m2).
Art. 344 YACHTMASTER PREMIUM - cijena: 15,00 EUR/m2 + pdv .
(cijena je ovisna i o boji; svjetlije nijanse su nešto jeftinije).
Napominjem da se radi o artiklima Sattler kvalitete specijalno producirane za nautički program.
Tehničke karakteristike materijala nalaze Vam se u privitku.

Za sva ostala pitanja ili konkretnu ponudu, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav !
"
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 18. 04. 2012. (13:34)

... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la el passo » 18. 04. 2012. (14:30)

DenisRi je napisao/la:A di kupiš materijal?Dobio san neki broj i kaže mi tip kao 40eura po kvadartu,meni se to čini puno,to je neki fušer ovako,pa san mislel ča ti govoriš zet materijal pa po staroj storit novu i gotovo,ali nema s tin iskustva baš,hvala na savjetu da odrižen malo više hehe da nebi bilo prekratko na kraju,jedino ne znan kuliko kvadratih meni triba ?

E j...ga ja ti je neču mjeriti. No, nisi precizirao koji materijal ti treba, i za koju je namjenu- za pokrivati plovilo za zaštitu od kiše tokom cijele godine, ili za hlad i za lipo viti. Ona prva je kako sam reko 50kn. Ovi za nautiku će te doslovno oderat cijenom- onih 40eur kvadrat. Šta ima zlatni prošiv??? Nabijem ja te majstore koji su za šivanje završili 5 fakulteta, a u šivače mašine uložili milijone kuna pa si sad satnicom od 100eur/h vračaju uložen novac i na školovanje izgubljeno vrijeme. Raspitaj se di možeš nabaviti taj materijal - onaj kao što imaju tende od kafiča. Trajati če ti više od 5god. Imao sam je na istranci i od pranja mi se sve rašilo. Upravo zbog gore navedenih majstora uzeo sam iglu i konac, sve duplo prošio, promijenio komplet sve patente i tenda je ko nova. Prije toga se nisam bavio šivanjem, ali je zato 1000 eura u đepu više. Ti radi kako očeš samo nemoj da se loviš za glavu kad ti galebi poseru tu maaaasno plačenu tendu
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la DenisRi » 18. 04. 2012. (16:39)

Hvala vam,za informacije.meni triba u biti cerada ka će pokriti krmu samo,na avataru se vidi cerada.Ali postat ću sliku ni problem.Nego to je cca 2x3m maximalno.potrebna mi je cerada da mi štiti samo od kiše.Jer tendu imam na barki ali je skidan kad gren doma,radi prdstrožnosti a i lako se skida/stavlja pa ni problem,znači tendu imam samo cerada mi rabi.
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

PostPostao/la DenisRi » 18. 04. 2012. (17:16)

18734dcvbndf00.jpg
evo naj bolje ča san našal
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

PostPostao/la el passo » 18. 04. 2012. (21:04)

Ma to riješi sam. Samo čini mi se da tendu kačiš sa elastičnom špagom na gančine s boka. To možeš zamijeniti sa inox rabatinima- jednostavnije, ljepše i dobro drže. Poslje se onim novcem koji uštediš jer si radio sam počasti fishfinderom ili novim mulinelom. Meni pošalji bocu medenice :wave:
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la DenisRi » 19. 04. 2012. (18:10)

lahko ćemo za medicu,ni problem hehe,nego sad moran nać naj prvo ča je "inox rabatinima" :-)) a onda ću vjerovatno sam storiti tu ceradu.poz
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

PostPostao/la el passo » 20. 04. 2012. (06:21)

DenisRi je napisao/la:lahko ćemo za medicu,ni problem hehe,nego sad moran nać naj prvo ča je "inox rabatinima" :-)) a onda ću vjerovatno sam storiti tu ceradu.poz

To ti je kao oni batunuči na jaknama staviš jedan na drugi pretisneš i oni kliknu jedan u drugi
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 20. 04. 2012. (07:02)

Takozvani "drukeri" :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la DenisRi » 20. 04. 2012. (19:41)

shvatio tnx :-))
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

PostPostao/la berti » 02. 06. 2012. (19:47)

Prijatelj mi je nedavno spomenija da ima dvi tende za istranku, koje je dobija nekom kompezacijom i da bi ih da jako jeftino.
da budem iskren, ne znam točno šta i kako, samo znam da su nove, pa ako si zainteresiran pošalji pm.

MArko
berti
Member

Tip plovila: Beneteau 27

PostPostao/la DenisRi » 03. 06. 2012. (10:05)

tnx,riješio sam,nabavio komad cerade,a frend mi je to sašio i eto cerada ispala za siću jer cerqadu sam dobio badave od jedne firme jer im je rasparalo,oni naručili novu a ja sebi izrezao komad:-)
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.