Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
.Spužva je napisao/la:Pratim ovu temu vec duze vrijeme pa doslo vrijeme da ostavim koji post.
zore70 je napisao/la:Aj da i ovde malo osvjezimo pricu
berti je napisao/la:Upozna sam Bobija i ostavija mi je dojam jednog vridnog i poštenog čovika, ali isto tako, koliko god cijenim njegov rad moram reć da ovo kako se kod nas rade brodovi je lakrdija.
Pa jel postoji jedan brod koji je napravljen po nekakvom projektu, a ne da je svakog meštar mora osjetit u dušu. Da se isti ovaj brod radi prema projekt, bia bi jeftiniji za napravit (prvi prototip),
Pa kako mislis da ga radi...bice gata linije broda iz taloga crne kave
Kako drugo nego po nekom projektu...kojega usput sa svim nacrtima,proracunima i sl. mora predat u Hrvatski Registar brodova na kontrolu sve projektne dokumentacije,provjeru izracuna stabiliteta,plovnosti,visine nadvodja,proracuna odliva,plana laminiranja..pa kad je gotov prvi prototip onda ide kontrola u zivo,pokusi nagiba.....valja sve to i poplacat,borit se sa administracijom....
Sama izrada modela moze bit na nekoliko nacina,ovdi je prikazan jedan tradicionalni... a posto projekt na papiru ili ekranu cesto uzivo nezadovolji konstruktora onda se naprave izmjene i dopune
Brzo cu poredit dobivene slike pa ce se vidit aktualno stanje,mozda naleti koji kvalitatan i konstruktivan savjet forumasa koji bi svakako dobro dosa...
zore70 je napisao/la:Pokenja si ekspresno neciji rad iz nule,a ne primjecujes mali miljun verzija Istranki,Primorki i sl. pokradenih tudih djela
Spužva je napisao/la:Pa da zavrsim u stilu,
zdravi i veseli bili.
porer je napisao/la:Zore, imam i ja pitanje. Zašto čovjek ne koristi CNC? Pa to je danas barem jeftino, ovo je čist mazohizam. Svaka čast staroj školi no ne vidim razloga mučiti se.
zore70 je napisao/la:Za novce je rano jer nije jos gotovo ali se zna koliko je utroseno do sada bruto radnih sati na izradu modela u prethodnom postu....brojka je dosegla 1200 radnih sati
1200 sati plus ...
porer je napisao/la:Znam koliko košta frezanje...
zore70 je napisao/la:Da je ovi brod napravija Bugar ond abi ga svi u nebesa stavljali,makar ga lopaton modelirali...takav smo prokleti mentalitet
zore70 je napisao/la:ma bolje je mučat jer se sve svodi na gluposti...
Da je ovi brod napravija Bugar ond abi ga svi u nebesa stavljali,makar ga lopaton modelirali...takav smo prokleti mentalitet
mikula moli je napisao/la: a sad zamisli da na njemu piste janneau ili beneteau, koji bi to onda brod bija......
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.