Narode,
Evo iman jedno pitanje, možda netko od vas ima sličnih iskustava.
Čisteći propelu pod morem primijetio sam da mi se odvidavaju vide koje drže inox prsten unutar kojeg se vrti osovina lista kormila. Pokušao sam ih stegnuti ali opet se odvidavaju. Nakon toga zamijenio sam ih malo debljim vidama u nadi da će držati dok brod ne budem vadio vanka (za pola godine planirano) ali i one se odvidavaju. Ima biti da se plastika za koje se hvataju vide malo "izila" i sada vida jednostavno ne može baš dobro držati. Inače te vide imaju funkciju da se prilikom timunanja vrti samo osovina unutar prstena, a ne i cijeli prsten unutar plastike.
Ima li tko kakvu ideju kako ovo riješiti? Svašta mi je padalo na pamet pa čak i neke vide kao što su one koje se koriste za knauf ali ne rade ih od inoxa...
Ne bih htio vaditi brod vanka samo radi toga i za sada mi se najbolja ideja čini ako bi možda postojalo kakvo ljepilo s kojim bi se moglo raditi pod morem, u stilu da u rupu uštrcam ljepilo i zavidam vidu. Postoji li takvo što? Bi li se obično dvokomponentno ljepilo moglo osušiti pod morem? (ima ga za kupit sa zgodnim mješalicama-štrcaljkama).
Ako imate kakvu ideju bio bih vam zahvalan...
Pozdrav svima