ribun je napisao/la:Ne kapin zašto betonirano dvodno. Isto iman istranku i tip je prije mene ima pumpu ukopanu u dvodno u maloj kadici vličine 2litre između banki i bilo je pokriveno pajolima (nisan ga pita kako je struju riješija, vjerojatno na bateriju iz kabine), nije bilo baš najbolje napravljeno jer mi je punilo more u dvodno tako da sanuvik mora šekat na purtelu u provi pa san to zatvorija, sad mi je ža jer san se baš ovi dana ispizdija šekat. Pada mi napamet bi li bilo dobro probit rupu na bandi broda između kabine i banka malo naviše vodene linije i stavit nepovratni ventil i ako bi to funkcijoniralo ne bi nikad bilo vode više od 30l u njemu. Ima li ko kakvo mišljenje o ovome.
Dvodno je betonirao prijašnji vlasnik i mogu reći da je barka manje vergulasta od drugih istranki,u nepovratni ventil sam malo skeptičan a pošto otprije imam jednu pumpu za santinu(Rule) i plovak,mislio sam to spojiti ispod vrata na kabini i odvod na bandu broda.Ja sam jučer izbacio preko 100 l vode a sada se spremam ponovo,ova dva dana tu u Puli je kažin.