KOBILICA KAKO JE ZAŠTITITI

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: KOBILICA KAKO JE ZAŠTITITI

PostPostao/la Thomy » 10. 02. 2010. (14:05)

:thumbup:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la josme » 10. 02. 2010. (15:39)

Thomy je napisao/la:A šta ćeš kad ostružeš negdi cink pa pusti ruzinu.

INOX JE I ISPOD POVRŠINE INOX!

:wave:

Zamisli kad zaribaš sa inox-om i dobro ga razdereš(ipak je on mekan),razmisli koliko će te to opet koštati!
Za jahte ništa nije preskupo(ima se para)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Groff » 10. 02. 2010. (16:14)

porer je napisao/la:Jebo vas inox. Ja sam za moju drvenu komad flaha izrezao i savio na mjeru, pobrusio uredno rubove, izbušio rupe i zenkovao ih. Sad čekam termin u Galižani da je odnesem na cinčanje.
Kakve vi to pravite brodove? Da traju sto godina? Inox kupujete u marketu kao tjesteninu? Karbon i epoxy? Ujebote...

A žač gadit tuđe jer ni kako ti imaš ? Čovik pita za savjet i saki mu dava svoju ideju bez JEBO VAS. Zač ne stavit drvenu šauletu, jeftinija je os flaha, inoxa, mesinga i gromobrana. Malo kulture i kućnog odgoja ne škodi moj Poreru. :thumbdown:
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la kiro » 10. 02. 2010. (20:13)

Pitao sam zato jer nemam iskustva sa brodicama dubljeg gaza.Naime kupio sam novog Damora 580 kit verzija pa mi kobilica izgleda dosta velika odnosno duboka ,a neznam dali je uobičajno da se ona zaštičuje.
kiro
New Entry

PostPostao/la Groff » 10. 02. 2010. (20:56)

kiro je napisao/la:Pitao sam zato jer nemam iskustva sa brodicama dubljeg gaza.Naime kupio sam novog Damora 580 kit verzija pa mi kobilica izgleda dosta velika odnosno duboka ,a neznam dali je uobičajno da se ona zaštičuje.

Ni moja barka nema nikakve zaštite na kolumbi i ako je nećeš nasukavat po plažama ili izvlačit na istezalištu bez prikolice, onda ti zaštita i ne treba. Drugi put kad nešto pitaš obrazloži pitanje pa se nećemo preglasavat i na kraju skoro posvađat jer ne znamo bit, srž pitanja. : Wink2:
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la Thomy » 10. 02. 2010. (21:03)

Groff je napisao/la:
kiro je napisao/la:Pitao sam zato jer nemam iskustva sa brodicama dubljeg gaza.Naime kupio sam novog Damora 580 kit verzija pa mi kobilica izgleda dosta velika odnosno duboka ,a neznam dali je uobičajno da se ona zaštičuje.

Ni moja barka nema nikakve zaštite na kolumbi i ako je nećeš nasukavat po plažama ili izvlačit na istezalištu bez prikolice, onda ti zaštita i ne treba. Drugi put kad nešto pitaš obrazloži pitanje pa se nećemo preglasavat i na kraju skoro posvađat jer ne znamo bit, srž pitanja. : Wink2:

Slažem se s tobom.

:clap:

:thumbup:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la porer » 10. 02. 2010. (22:15)

Groff je napisao/la:A žač gadit tuđe jer ni kako ti imaš ? Čovik pita za savjet i saki mu dava svoju ideju bez JEBO VAS. Zač ne stavit drvenu šauletu, jeftinija je os flaha, inoxa, mesinga i gromobrana. Malo kulture i kućnog odgoja ne škodi moj Poreru. :thumbdown:

Jooj, škužaj, pa to mi je poštapalica a ne ozbiljno mišljenje. Ako pročitaš bolje pitao sam koje to brodove pravite pa da ih opremate kao svemirski brod s kevlarom i epoxijem. Škužaj još jedan put ti i bilo ko drugi ko se našao povrijeđen.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Gaso » 10. 02. 2010. (22:26)

Ja je izvlačim sa vitlom na kraj, bez prikolice, preko drvenih komada koji su fiksno montirani u lučici, pa uvijek struži po dnu, druge opcije u ovoj lučici nema, stavim gore koper i odmah nazad u more, zato mi je najbolje imat na kobilici metal, pa neka struži kolko oče. Ako se izvlači sa dizalicom onda bezveze komplicirat i stavljat nešto na kobilicu.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la pomorac » 23. 02. 2010. (15:36)

Imate i jako jeftinu varijantu, ako vam nije bitno kako izgleda (a za koga, za ribe?). Na par mjesta uzduž kolombe uplastificiraju se inox vide M8 (kratke), kupi se ona crna cijev od alkatena s debelom stijenkom, izreže po uzdužnoj osi, i zavida na one vide. A kad i sve to istružete (ne znam šta radite s tim barkama) ostaje vam druga polovica cijevi! :)
I ne, ne šalim se, vidio sam to i jako je praktično rješenje za barke koje su često u dodiru s kopnom - plažom.
pomorac
Member

Tip plovila: Stefini 12m, A-1020, Amon 790, Crestliner ...

PostPostao/la kiro » 25. 02. 2010. (19:25)

Nije loše ovo sa alkatenom. Vidio sam na sajmu nautike u Zagrebu neki brodovi imaju flah od inoksa jednostavno pričvrščen vijcima i to samo 1/3 kobilice( naravno prednji dio).Pogotovo ako je kobilica ispunjena betonom onda je to lako učvrstiti.
kiro
New Entry

PostPostao/la pomorac » 01. 03. 2010. (17:21)

Ne bih ja to bušio pogotovo ne do betona, voda će si nać put ako dođe do betona
pomorac
Member

Tip plovila: Stefini 12m, A-1020, Amon 790, Crestliner ...

PostPostao/la som » 01. 03. 2010. (18:01)

Kiro,Gradac ima gaz oko pola metra kad mu se stavi piza u provu,ostavi se zaštite kobilice stani metar prije jer ako češ s ovim brodom opizdit u dno ne pomaže ti ni otići kod kovača da ti ga potkuje.Ovo ti nije brodica dubljeg gaza a i di češ u pliće.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.