Iznad vodene linije sam trebao dodat propisani razređivaš, ako špricaš polyurethan boju, treba ti oko 20-25% razređivača i dizna promjera 2-2.2mm, te kompresor najmanje 4kW.
Ako polyurethan farabaš kistom ili valjkom, obično se doda nekih 5% razređivača, to češ vidjeti koliko ti treba i kako se radi, sa bojom koju češ upotrebiti, pravi omjer ti je onaj, da se tragovi kista ili valjka skoro ne vide. Nemoj štediti na kistovima, uzmi neke kvalitetne, a ne neke kineske. Najbolje ti je valjkom raznosit boju, pa unda križnim potezima ideš pozadi sa kistom, odmah nakon nanošenja valjkom, dok boja još nije tvda.
Pogledaj malo na Youtube ima puno toga.
http://www.youtube.com/watch?v=bK9Zcm54 ... re=relatedIspod vodene linije, ja nisam ništa radio sa razređivačem, jer mi je u uputama tako bilo kazano.
Sve sam nanosio valjkom i nisam ništa komplicirao sa kistom pozadi. Bolje mi se pokazao spužvasti, pošto ostavi manje narančeste kore.
Skoro sve boje imaju na kutiji napisane upute, jedino možda fale upute za špricanje komprimiranim zrakom, pa to trebaš posebno pitat.
Ni špricanje nije neka znanstvena fantastika, kao što večina misli, samo ti kažem da trebaš imat dobro opremo, a ne neke kineseke dizne i kompresore, ja sam prvo tim probao pa odustao. Onda sam trebao nabaviti još jedan dodatni kompresor od 2kw, pa sam ih zajedno vezao, a trebao sam nabaviti i još nove dizne(pištolj) kvalitetni su od 500€ dalje, onda je bila razlika u kvaliteti 100%. Prava oprema ti je dosta sukpa.
Najbolje da se držiš uputa proizvađača pitura, težko ja ovako na pamet nešto savjetujem, pošto neznam o kojim proizvodima se radi. Ja sam radio Veneziani bojama, pa ove proizvode dobro poznam, a sa Hempelom nisam radio. Netko je kazao, da se High protectom težko radi, ja sa mojim prajmerom nisam imao problema, možeš radit sanjim 2sata na 20°, i lako se nanosi valjkom.