josey je napisao/la:centralna vida na ventilu da naslutit da i onaj kvadratni dosjed na ventilu nije u nista boljem stanju, ako neces ove god ja bi dogodine minja.
Nije ništa bolje, nisam probao upotrijebiti silu.
peroLA je napisao/la:Lijepi nisu sigurno, makar za zeleno kazu da je uobicajeno, ali tko ce znat koliko jos mogu trajati, opet za nedaj boze mozes kupit cepove pa ih imat... ovakvo samopraznjenje slicno je na svim mojim brodovima, jedino na jedrilici je to izdvojena santina pa bi se ona napunila do razine more.... zatvaranje samopraznjenja se koristi u nekim teskim uvjetima, na vezu, prekrcaju itd da se ne puni kroz njih... ako si na suhom stavis nove, za plasticne sam gore kirvo napisao truedesign je brand..i kao neko pravilo ove brage se stavljaju na suprotne strane
Nisu lijepi ali ni ne izgledaju trulo. Pitanje je što je iznutra gdje je more.
Znam cemu služi ali nemam potrebe da ih zatvaram, ma glupo mi je to ispod razine mora (valjda zbog dubine palube). Ja to nisam vidio kod sličnih brodica.
Na suhom sam, ali je pakao za zamijeniti. Pristup je kroz bočnu portelicu pa dolje širine cca. 10 cm i to naslijepo.
Vec sam rekao majstoru, cekam da mi se smiluje.
Kažu da je bronca najbolja ali teško dobavljiva, mesing je ok ali oksidira.
Plastiku ne želim već sam imao situaciju ali bezopasnu, ispust iz kokpita ali iznad mora pukla vanjska rozeta vjerovatno od žuljanja bokobrana susjedne barke u lučici...
Također negdje sam čitao da ove armirane cijevi što imam nisu idealne za to, da je bolje ona crna kao za auspuh na dizel motorima?