Antifouling ?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Antifouling ?

PostPostao/la som » 26. 03. 2025. (20:24)

To ti se samo čini. Svako ima neki svoj recept za koperavanje, j...te niko da procita upute i tehnicki list a i oni sta ga procitaju, citaju ga bez razumjevanja. Za dati ponovo isti koper ( u ovom slucaju Mile, Nct) izgulis špatulom sta je za izguliti, operes minivosem, osusis i namrljas dvi ruke. Koja komplikacija? Mi stavljamo crni jer je iskustvo pokazalo da kod nas u lucici crni najduze traje i da pitas onoga sta je stavija bili reka bi da koper nista ne vridi. Isti koper u razlicitim tonovima ne radi isto. Testirano iz prve ruke.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la josey » 26. 03. 2025. (21:15)

nadan se da si sarkastican.
bili i crni koper rade isto, samo se na bilom sve vise vidi pa ti se cini, al samo ti se cini, da bili nevalja.

kod mene u lucici niko ne koristi bili jer jugo nabaca smeca i masnoce u lucicu pa je banjašuga uvik sporka - crna, pa je to ruzno vidit. na crnom se ne vidi ta sporkica.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la som » 26. 03. 2025. (22:09)

Nisam ja reka da bili koper ne valja. Mogu samo prenijeti svoje iskustvo.
Premazali smo plovak pontona u Biogradu, 1/3 s bilim, 1/3 s plavim i 1/3 s crnim koperom i vratili ga u more. Onda se je još zvao Mile Dinamic, sada je Mile Nct i tvrde da je isto. Prvi je pocea obrastati bili pa plavi a dosta kasnije crni. Nakon sezone bili i plavi je tribalo proci kosilicom za travu, vise bili. Crni se pokazao boljim od ova dva. Isti komad pontona, isto more, isto okrenuti prema suncu. Vecina domacih sebi daje crni a furestima po želji.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la egotrip » 27. 03. 2025. (12:23)

Meni isto crni tvrdi od hempela izgleda najbolji,ima smisla da se sigurno manje vidi obraštanje nego na bijelom,ali na kraju sezone crni ipak ima najmanje obraštanja.kakav je international 350 za jedrilicu
egotrip
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

PostPostao/la peroLA » 28. 03. 2025. (10:33)

meni je rekao covjek iz chartera da stavlja crni seajet na jedrilice, zaboravio sam koji... ja stavljam tamoplavi seajet, a prije njega sam boero admiral... internatiolal nikad nisam probao
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Dalmato » 28. 03. 2025. (21:29)

peroLA je napisao/la:meni je rekao covjek iz chartera da stavlja crni seajet na jedrilice, zaboravio sam koji... ja stavljam tamoplavi seajet, a prije njega sam boero admiral... internatiolal nikad nisam probao

jeli znaš koji točno crni seajet ? jer crni seajet ima nekoliko verzija, mislim 4 kombinacije
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.