Uvoz iz italije

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Uvoz iz italije

PostPostao/la riberer » 02. 02. 2025. (23:38)

Ovako bi to trebalo izgledati:

24A0232600100010110001.pdf
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Zkinc » 07. 02. 2025. (20:07)

riberer je napisao/la:Ovako bi to trebalo izgledati:

24A0232600100010110001.pdf

Puno hvala, poslat ću mu.
Lp
Zkinc
New Entry

Tip plovila: Kvarner plastika

PostPostao/la Zkinc » 16. 02. 2025. (18:15)

Evo ako nekoga zanima kako je završla prič̣a oko uvoza . Čovjek u Italiji nije mogao prijaviti ili registrirati plovilo preko Ministarstva jer je plovilo manje od 6 metara. Baš mi je žao da nema načina da se uveze plovilo koje nema neki službeni papir o vlasništvu osim kupoprodajnog ugovora koji moja kapetanija ne priznaje. Da li je takav slučaj u svim kapetanijama u HR ili samo u Riječkoj i Pulskoj?
Zkinc
New Entry

PostPostao/la riberer » 16. 02. 2025. (19:29)

Mislim da ministarstvo nema ništa sa izdavanjem modula kojega sam postavio prije, potrebno je da ide na "sportello del automobilista", tamo gdje se obavlja prijepis prilikom kupoprodaje auta.
Pošalji mu ovaj članak:
https://www.nautica.it/norme-nautica-di ... i-natanti/

Ovim se modulom (za sada i s obzirom na različite zakone dvaju država) dokazuje vlasništvo nad plovilom onoga tko ga prodaje, dakle dokaz da nije ukradeno.
Za certifikat CE se treba obratiti proizvođaču plovila.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la riberer » 16. 02. 2025. (19:43)

Da se nadovežem:
Zkinc je napisao/la:... Čovjek u Italiji nije mogao prijaviti ili registrirati plovilo preko Ministarstva jer je plovilo manje od 6 metara.

Za plovila do 6 metara (ako se ne varam što se metara tiče) nije ni potrebna registriracija u Italiji, tj. nemaju registraciju (broj), štoviše, za motore do 40 konja nije potrebno imati niti dozvolu za upravljanje brodicom.
Zkinc je napisao/la:... nema načina da se uveze plovilo koje nema neki službeni papir o vlasništvu osim kupoprodajnog ugovora...

Obrazac koji sam bio postavio predhodno je dokaz o vlasništvu. On je dokaz o vlasništvu.
Taj je papir potreban za i za sva ona plovila i sve one koji dođu iz Italije i plove našim morem.
riberer
Moderator

PostPostao/la Zkinc » 16. 02. 2025. (20:24)

Poslao sam mu link, nije ništa odgovorio. Možda već i ima nekog kupca u IT pa mu se neda zezat s tim. Malo se to sve odužilo a ja nisam znao za sve ovo i vjerojatno su ga i drugi kontaktirali u međuvremenu, na početku sam bio samo ja.
Hvala na pomoći .
Zkinc
New Entry

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.