Kako popraviti oštećenje na pramcu

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kako popraviti oštećenje na pramcu

PostPostao/la josme » 29. 11. 2013. (13:18)

Puno je "pametnih" i pametnih savjeta. :think: ..kapetane kuka , pramac (čitaj prova) ti je već dosada pokupio vlagu i svako "krpanje" ti je samo privremeno.oštečenje ti je vjerojatno nastalo struganjem pramca(čitaj prova) po molu,pa je vjerojatno bilo i malo više mora tj valova i sigurno ti se plastika smočila..vidim puno savjeta za "krpanje" a nitko ti ne želi dati savjet za "popravak" pramca(čitaj prove)..sva ova krpanja ti neće izdržati to ti je samo posao kad želiš nekome "uvaliti" robu ili kako bi mi rekli "štuko e pitura fa bela figura"...ja ti neću više davati savjete jer sam svoje napisao a na tebi je da razmisliš kako ćeš raditi... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Juraj » 29. 11. 2013. (15:23)

Josme :thumbup:
Juraj
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la kapetan kuka » 29. 11. 2013. (20:47)

M710 SEA PEARL je napisao/la:....... ja bi na RUPU izvana malo uvuka i zalipija komad ploce od pjene,
nemogu se sitit kako se zove ...... (ima kupit di se prodaje smola i staklena vuna) ........ onda bi taj komad ploce lagano izbrusija brusnim papirom tako da prati liniju prove .......... izbrusija bi tako da ostane malo prema unutra 2-3 milimetra ........... na taj izbrusen i formiran oblik bi lagano da izvanka jedan sloj 250 mata .tek toliko da dobijen zeljeni oblik prove ......... kad se osusi , visak pjene koji bi osta iznutra bi dobro izbrusija i opra u acetonu i na to da desetak slojeva vune i rovinga ........ kad bi rjesija problem unutra onda bi vanka pazljivo pobrusija i zavrsija posal sa jos malo vune ..... kita ..... piture ili gelcoat-a .............. :thumbup:

Perlo,ovako bi isto valjalo ali bi po meni taj jedan sloj izvana bio malo unatoč tih desetak slojeva iznutra....znam da će ispasti deblje što je više slojeva ali bolje staviti i 3 sloja nego da sve opet popuca....
josme je napisao/la:Puno je "pametnih" i pametnih savjeta. :think: ..kapetane kuka , pramac (čitaj prova) ti je već dosada pokupio vlagu i svako "krpanje" ti je samo privremeno.oštečenje ti je vjerojatno nastalo struganjem pramca(čitaj prova) po molu,pa je vjerojatno bilo i malo više mora tj valova i sigurno ti se plastika smočila..vidim puno savjeta za "krpanje" a nitko ti ne želi dati savjet za "popravak" pramca(čitaj prove)..sva ova krpanja ti neće izdržati to ti je samo posao kad želiš nekome "uvaliti" robu ili kako bi mi rekli "štuko e pitura fa bela figura"...ja ti neću više davati savjete jer sam svoje napisao a na tebi je da razmisliš kako ćeš raditi... :wave:

Josme :thumbup:

Onda ću to radije ostaviti kako je (dobro je zaštićeno najlonom i trakom) pa izvaditi barku što prije i onda to riješiti kad se osuši makar sušio grijalicom najprije vlagu a kasnije i plastiku da sve uspije kako treba jer je to bit cijele priče.
kapetan kuka
Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Učka 410,Maestral 700

PostPostao/la ceko » 29. 11. 2013. (21:06)

...Onda ću to radije ostaviti kako je (dobro je zaštićeno najlonom i trakom)..

...i molit Boga za bonacu, jer taj najlon i traka ti je za onu stvar bez obzira na sve.. Ja znan da ja to nebi ostavio tako niti jedan dan.. Još ti treba da ti se potopi pa će to bit pravo kvalitetno rješenje.. Over i aut (reka bi Pape) :crazy: . Sritno! :thumbup:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la kapetan kuka » 29. 11. 2013. (21:54)

Ako voda ni ulazila kad sam ga vozio doma ovako razbijenog neće ni sada sa najlonom...najlon je najviše zbog kiše i vlage a što se mora tiče nema straha jer je vez gdje je barka dobro zaštićen od velikih valova a rupa je toliko visoko da more nebi ulazilo ni da staviš na 500 kila na provu.Izdržat će on koji dan dok ga ne izvadim.
Zadnja izmjena: riberer; 30. 11. 2013. (20:44); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Citat nepotreban =)
kapetan kuka
Member

PostPostao/la kapetan kuka » 22. 10. 2014. (14:41)

Evo mene opet...do sada sam stavio pur pjenu iznutra da mi drži izlomljene dijelove plastike i izbrusio oko 7,8 cm oko rupe izvana.Ja bi sad izvana stavio nekoliko slojeva finijeg mata da sve malo povežem i izvučem vanjsku liniju pa bi onda iskopao pur pjenu iznutra,izbrusio i pojačao iznutra sa više slojeva.
Sad me muče izlomljeni dijelovi plastike u slojevima jer mi je zbog njih sve neravno (vidi se na slikama na početku teme).Ako izbrusim do kraja izlomljene dijelove plastike da bi poravnao grbe napravit ću veliku rupu i biti će mi teško izvući liniju sa vanjske strane...znači zasad mi izvana izgleda isto kao i na slikama sa početka teme samo što je obrušeno oko rupe nekih 7.8cm.
kapetan kuka
Member

PostPostao/la borro » 22. 10. 2014. (15:00)

PA ne vidim problem. ako si već stavio pur pjenu onda s njom oblikuj liniju pramca. Plastificiraj izvana a iz nutra lako. Dakle samo ti obrusi i to raščupano, oblikuj pur pjenom i dosta ti je jedan sloj izvjana radi oblika, a ostalo sve iznutra!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la kapetan kuka » 22. 10. 2014. (15:47)

Pur pjena je stavljena iznutra kako mi "nebi radilo" ovo oslabljeno (izlomljeno) dok okolo sve izbrusim.Izvana nisam dobio višak materijala nego je sve ostalo na nuli ili u minusu i to dosta na nekim mjestima.Ako iskopam sve izlomljeno dobivam puno veću rupu i teže ću izvući liniju.Ako dodam još pjene izvana,kada je oblikujem morat ću je prije plastificiranja mazat drvofixom ili lijepit trakom da mi je smola ne pojede a nakon toga će bit problema kad iznutra bude trebalo iskopat pjenu da sve dodatno ojačam.
kapetan kuka
Member

PostPostao/la Groff » 22. 10. 2014. (18:37)

kapetan kuka je napisao/la:Pur pjena je stavljena iznutra kako mi "nebi radilo" ovo oslabljeno (izlomljeno) dok okolo sve izbrusim.Izvana nisam dobio višak materijala nego je sve ostalo na nuli ili u minusu i to dosta na nekim mjestima.Ako iskopam sve izlomljeno dobivam puno veću rupu i teže ću izvući liniju.Ako dodam još pjene izvana,kada je oblikujem morat ću je prije plastificiranja mazat drvofixom ili lijepit trakom da mi je smola ne pojede a nakon toga će bit problema kad iznutra bude trebalo iskopat pjenu da sve dodatno ojačam.

Ni toga ča rašketa nemore skopat !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la ceko » 22. 10. 2014. (21:01)

Idi do zdravog, počni pa ćeš završiti.. (Konfucije) :mrgreen: :lol:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la borro » 23. 10. 2014. (07:27)

Imao sam i ja razbijen trup na pramcu. Pogledaj temu Zampieri mare. Gle, najbolje ti je obrusit da nemaš tog raspucalog i rasčupanog. To što je malo u minusu možeš i prije plastificiranja proći s kitom da dobiješ oblik. Nakon toga izvana i iznutra plastificiraj. Ne moraš pretjerivati sa brojem slojeva!. Što se tiće više posla. to je neznatno više, a na kraju će puno bolje ispasti. Red veličine par sati više. I ovako si za dan gotov, kako god gledaš. Ako počneš dovoljno rano! Nemoj žalit uloženog truda!
Sretno!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 28 gostiju.