Koja Sika za okove, prozore i podvodni ispust ?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Koja Sika za okove, prozore i podvodni ispust ?

PostPostao/la da-di » 27. 05. 2012. (21:03)

Pozdrav svima, imam jos par pitanja i uz najbolji trud nisam pronasao odgovor koji bi mi razjasnio koja sika se za sta koristi. Zamolio bih pomoc oko odabira odgovarajuce mase za brtvljenje 1.) ispusta za vodu koji su od mesinga fi 1'' i prolaze kroz trup pored statve kormila lijevo i desno, ispusti su uronjeni dok se plovi. 2.) okova (bitve, ograda, i ostale palubne opreme, recimo svjetla itd.) 3.) prozora od plexiglasa. Koliko sam citao ima Sika 291 i 295 ali nekako sam pronasao 292 i malo sam sad u nedoumici moze li jedna za sve ili vjerojatno ne :think: ...

... Kada sam skidao okove prije farbanja sve zivo od a - z bilo je zabrvtljeno nekom sivom masom slicnoj silikonu ali puno guscom i na dijelovima i poslije 30 godina jednostavno drzi i ne pusta. Tako je recimo zastita pramca koja je od inoxa i koja se za pramac drzi u 3 tocke vijcima od 8, nakon odvidivanja mislio sam da sigurno ima jos koja vida koja ga drzi, tek nakon jake poluge sa kacavidom i dodatnog uvjeravanja cekicem sam uspio odvojiti inox od plastike ... vincevi isto tako, od aluminija su i kad sam vijke odpustio oni su i dalje stajali kao kamen sljepljeni sa palubom ... Prozori su isto bili time brtvljeni ... da li je to Sika ? Ili nesto drugo, postoji li tako nesto ? :)

Hvala na odgovorima
da-di
New Entry

Tip plovila: Jedrilica 6m, (Carina 600)

Re: Koja Sika za okove, prozore i podvodni ispust ?

PostPostao/la josme » 28. 05. 2012. (09:14)

Sika 292 ti je OK za okove i ispuste (koristi obavezno prajmer za siku) a za prozore koristi Betaglass (možeš ga kupiti u dućanu u Vodnjanskoj ulici-prema Mlinu) i obavezno prajmer.... :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la dimulius » 28. 05. 2012. (09:28)

Mozes li malo pojasnit ovo oko primera?

Moram zabrtvit sa Sikom (imam 295 UV) nekakav uradak od mesinga i bronce koji ce povremeno bit izlozen moru.
Treba li tu primer?
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la josme » 28. 05. 2012. (09:42)

Mesing treba odmastiti(može i nitro)onaj dio koji lijepiš a plastiku malo nagrišpatii isto tako odmastiti,spoj se namaže prajmerom(i mesing i plastiku)i tada se nanese sika,sve stavi na mjestio i pritegne..Takav spoj će držati dokle god ga ne ideš skidati.Sika inače drži i bez prajmera ali ne toliko jako a može i voda ići između...ako nema pripreme..
josme
Old Senior Member

PostPostao/la da-di » 28. 05. 2012. (22:58)

Hvala josme na odgovoru :thumbup: pogledati cu ovaj tjedan u vodnjanskoj za betaglas, bio danas u pemu i nije mi dao vrag mira i utrzio jednu siku 291-i onako kako se kaze "napamet" :oops: jel mogu sta sa time od ovoga sta sam naveo da je ne vracan :cry:
da-di
New Entry

Tip plovila: Jedrilica 6m, (Carina 600)

PostPostao/la josme » 29. 05. 2012. (06:56)

Ne vraćaj...dobro će ti doći.......za svaku glupost na brodici koju treba silikonirati...za lakše elemente ili fuge i sl..
josme
Old Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.