Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Thomy je napisao/la:Reci koja je cijena a ne neki postotci od ovoga il onoga...
valko je napisao/la:Budući su se u prethodnim postovima spominjali lanci za ribarska sidra nekako sam povezao da je i tebi u tu svrhu i da je bolje uzeti deblji odnosno, bolje rečeno, duži koji bi puno bolje odrađivao posao. Naravno, ako se radi o glavnom sidru i već imaš vinč da nećeš mijenjati debljinu lanca. Inače, što se tiče pocinčanog u odnosu na inox ja sam na prvom brodu sam kupovao lanac, a na drugom mi je došao s pocinčanim. Razmišljao sam baš kao i ti ali sam koristeći ovaj sad lanac uvidio da ima puno boljeg načina za potrošiti novac na brodu. Naravno, volja je tvoja. Sigurno će ti valjati i inox lanac
som je napisao/la:Vidi se da ne znate glavnu razliku između inox i pocinčanog lanca.Samo bajate o cijeni i ispiranju slatkom vodom.Glavna (naravno osim cijene) razlika je da kada se el. vinčem diže 20 ili više metara lanca pocinčani lanac se bez obzira na oblik gavuna ( osim ako nije jaaaako dubok) slaže u nešto što se može recimo nazvati brdo ili gomila s tendencijom rasta u visinu i tu se dosta često događa da se zagropa i triba otvarati poklopac i rukom malo smanjiti visinu tj. protresti malo da vinč može nastaviti slagati lanac u gavun.To je mana cinčanog lanca koja morate se složiti da kad je frka može imati svakakve posljedice ako treba brzo dignuti sidro i ići ča.Trajnost manje više.E sad kod inox lanca toga nema on se slaže kao da "sipate vodu u gavun". Znači nema da se slaže u visinu nego se "razljeva" u širinu.Inox lanac vrijedi svaku kunu, nije to " znam ja drugi način za potrošit lovu.
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.