AKU. BUSILICE

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

AKU. BUSILICE

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 25. 11. 2010. (13:19)

Vazi li za baterije na AKU busilicama isto pravilo ka i za ostale baterije : nikad ne prazniti do "dna" ? :thumbup:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

Re: AKU. BUSILICE

PostPostao/la Pape » 25. 11. 2010. (13:30)

...jednostavno...dok može krikat...krikaj...bez straja...onda puni...i dok se radi sa aku...sve pet...kad stoji duže vrimena...nevaja... ić sad objašnjavat do ludila šta i zašto...viruj nema smisla... :wave:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Mali Dabar » 25. 11. 2010. (13:39)

Pape je napisao/la:...jednostavno...dok može krikat...krikaj...bez straja...onda puni...i dok se radi sa aku...sve pet...kad stoji duže vrimena...nevaja... ić sad objašnjavat do ludila šta i zašto...viruj nema smisla... :wave:

Mene to najviše hebe kod tih alata,stoji u garaži i kad ti triba ono prazno....samo ucini uuuuuuuuu.......
Zanci triba se dan prije najaviti da ce se što vintat pa dopuniti :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 25. 11. 2010. (13:42)

Mali Dabar je napisao/la:
Pape je napisao/la:...jednostavno...dok može krikat...krikaj...bez straja...onda puni...i dok se radi sa aku...sve pet...kad stoji duže vrimena...nevaja... ić sad objašnjavat do ludila šta i zašto...viruj nema smisla... :wave:

Mene to najviše hebe kod tih alata,stoji u garaži i kad ti triba ono prazno....samo ucini uuuuuuuuu.......
Zanci triba se dan prije najaviti da ce se što vintat pa dopuniti :D

...lako za to...nego kad je i napuniš, opet......UUUUUUUuuuuuuuu...uuu.uuu...uu..............u.......prdc!..... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la borro » 25. 11. 2010. (13:55)

mi imamo u klubu jednu za bušiti stijene (speleo klub9 stara je vjerojatno 10 g i super radi, ali!
Veliki ALI: nikad nije spremljenja napunjena. Uvjek je išlo svrdlo u kamen i dok se nije iscijedila do kraja, a onda u skladište. I dan danas radi super, a nabušila se stvarno, da bi sv. Rok probušio već s njom!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la bronzin » 26. 11. 2010. (01:16)

Ako oćete da se ne brinete kad puniti bateriju (da se ne hebete sa potpunim pražnjenjem) onda kupite aku sa Li ion baterijom, a i neće se dogoditi ovo šta je dabar napisa da se nakon nekog vrimena sama isprazni od nekorištenja. To je provjereno :thumbup: . Mene zanima jel netko ima onu aku brusilicu od bosha (zelenog-hoby) ili neku drugu aku brusilicu, zanima me jel to radi dobro ka aku bušilice?
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la Mali Dabar » 26. 11. 2010. (12:53)

bronzin je napisao/la:Ako oćete da se ne brinete kad puniti bateriju (da se ne hebete sa potpunim pražnjenjem) onda kupite aku sa Li ion baterijom, a i neće se dogoditi ovo šta je dabar napisa da se nakon nekog vrimena sama isprazni od nekorištenja. To je provjereno :thumbup: . Mene zanima jel netko ima onu aku brusilicu od bosha (zelenog-hoby) ili neku drugu aku brusilicu, zanima me jel to radi dobro ka aku bušilice?

To je ok ko radi profi ili više koristi,ovako meni za dvi vide zavidat,nema smisla davati tolike šolde.
Isto zavidam i s manualnom,a ako nešto više radim povucem kordu i udri..........
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la volio_bi_na_more » 27. 11. 2010. (13:48)

bronzin je napisao/la:Ako oćete da se ne brinete kad puniti bateriju (da se ne hebete sa potpunim pražnjenjem) onda kupite aku sa Li ion baterijom, a i neće se dogoditi ovo šta je dabar napisa da se nakon nekog vrimena sama isprazni od nekorištenja. To je provjereno :thumbup: . Mene zanima jel netko ima onu aku brusilicu od bosha (zelenog-hoby) ili neku drugu aku brusilicu, zanima me jel to radi dobro ka aku bušilice?

bok,
imam plavu bosch, model GSR 14,4 VE-2
kad sam kupovao nisu jos postojale Li-Po, vec imam klasicni Ni-Cd aku. tj. odmah sam uzeo dva, i to od 2,4 Ah, tako da imam uvjek jednu koja se puni, dok sa drugim akuom delan. tako mores delat po cili dan.
toplo bin ti preporucil da uzmes u pocetku 2 akua !
inace san busil drvo, zid, metal, ma svasta. i zavidaval koliko oces. sad, nakon 5-6 godina se vec primjecuje da aku ne drzi vise dovoljno. i razmisljam uzet nove aku-e. je da kostaju oko 70-80 ojra novi, ali isplati se, jer mislim da imam ok makinu.
odluka je bila pala na taj model od boscha, jer ima metalnu getribu. zeleni bosch i npr. makita rade plasticne getribe, pa to onda rikne brze.

danas bi naravno uzeo nesto sa li-po, npr. GSR 14,4 VE-2-Li Professional

ako tu makinu ne koristis svakodnevno ili redovito, mislim da bi ti bilo ipak ok uzet makitu ili zeleni bosch, npr. PSR 18 Li-2
volio_bi_na_more
Member

Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la bronzin » 27. 11. 2010. (14:05)

Takav sličan plavi bosh sam uzeja ocu zarodjendan prije 8 godina... On je koristi profesionalno radnim danom bar uru pa i do 7-8 h dnevno... Još orginal bakterije na njoj a zavezane sa konopom jer je razbija one kopce ... Ma odlična makina :thumbup:
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la volio_bi_na_more » 27. 11. 2010. (14:21)

M710 SEA PEARL je napisao/la:Vazi li za baterije na AKU busilicama isto pravilo ka i za ostale baterije : nikad ne prazniti do "dna" ? :thumbup:

uff, toliki post san napisal, a nisan se nadovezal na izvorno pitanje ;) skuzajte ....

dapace, kod Ni-Cd je cak pozeljno da s njima delas 'do kraja' i onda ih tek stavis punit (ali odmah ih stavi punit !). inace gube kapacitet. (kod Ni-Mh je to vec zanemarivo, kod Li-Po to gotovo ne postoji.)

na sta se misli kod 'do dna' je to, da kad istrosis aku, pustis ga jos koji misec da 'odlezi'. onda je aku gotovo nepovratno izgubljen.
kroz 'normalnu' uporabu se aku ne moze ispraznit 'do dna'.
volio_bi_na_more
Member

Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la veliki » 27. 11. 2010. (17:14)

Ni-cd možeš ostaviti na punjaču non stop, neče se ništa desiti osim ako je isprazniš do kraja onda može doči do promjene polariteta. U panik svjetlima su Ni-Cd uvjek se pune.
Li-ion moraš paziti da ih isprazniš do kraja bar jednom mjesečno i napuniš.
veliki
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la bronzin » 27. 11. 2010. (17:53)

veliki je napisao/la:Ni-cd možeš ostaviti na punjaču non stop, neče se ništa desiti osim ako je isprazniš do kraja onda može doči do promjene polariteta. U panik svjetlima su Ni-Cd uvjek se pune.

potpuno krivo li ion baterije ne moraš prazniti do kraja i pri tome ne gube kapacitet, iz iskustva ti govorim divota od baterija, samo šta im cijena slabo pada
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 16. 01. 2011. (18:00)

veliki je napisao/la:Ni-cd možeš ostaviti na punjaču non stop, neče se ništa desiti osim ako je isprazniš do kraja onda može doči do promjene polariteta. U panik svjetlima su Ni-Cd uvjek se pune.
bronzin je napisao/la:

potpuno krivo li ion baterije ne moraš prazniti do kraja i pri tome ne gube kapacitet, iz iskustva ti govorim divota od ba
terija, samo šta im cijena slabo pada

Ajmo se dogovoriti sta bi bilo bolje za moju AEG 14,4 Ni MH !! ;) Trositi baterije do "dna" ili ne !? :wave:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 21. 01. 2011. (16:36)

M710 SEA PEARL je napisao/la:
bronzin je napisao/la:

potpuno krivo li ion baterije ne moraš prazniti do kraja i pri tome ne gube kapacitet, iz iskustva ti govorim divota od ba
terija, samo šta im cijena slabo pada

Ajmo se dogovoriti sta bi bilo bolje za moju AEG 14,4 Ni MH !! ;) Trositi baterije do "dna" ili ne !? :wave:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

PostPostao/la bronzin » 21. 01. 2011. (17:07)

Uh to je dobra makinica :thumbup:
Ako je nova prvih par puta puni do vrha i prazni do kraja, a posli je poželjno ali meni se ne da i nisam primjetija nekakvo preveliko smanjenje kapaciteta.
slika
bronzin
Senior Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.