Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
rokoprc je napisao/la:Pozdrav svima! Radim neke preinake na gumenjaku pa me zanima jedna informacija.
Na par mjesta mi je ispucao pod pa mi je moj plastika-majstor predložio da uz plastificiranje napunim
dvodno dvokomponentnom pur pjenom.Nije nikakav šarlatan nego jedan od boljih plastičara s ovog podneblja i govori
mi da sad to stavljaju svi ozbiljniji brodograditelji a ja nisam pametan pa me zanima ima li netko od vas iskustva s tom pur pjenom.
Jedini problem je bio nabaviti to čudo ali sam uspio u jednom škveru.Pomagajte
Trogiranin je napisao/la:To je dobra stvar za postizanje krutosti između recimo dvaju pregrada (ojačanja) koja uz upotrebu takve dvokomponentne pjene mogu bit iznimno tanja, a dovoljno čvrsta zahvaljujući pjeni, a samim time je takva konstrukcija puno lakša. Za korištenje šta spominješ u dvodnu je jako dobra, ali treba biti jako precizan i pažljiv. Ako se pretjera može sve razvalit. Potrebno je znati točan volumen prostora i omjere miješanja komponenti da se ne pretjera jer ona iznimno burno reagira i ekspandira. Izbuši se par rupa ako je veliki prostor i nalije se unutra. Nakon par minuta unutra počinje kuvanje, šuškanje, krckanje ... Višak izađe van kroz otvore koji se odreže, prištuka i plastificira i to je trajno rješenje. Nema više lakog odstranjivanja.
maestral je napisao/la:Pozdrav roko,....
ja san isto raskopa svoga marshalla, malo sam mu pojača dno i za vikned ču staviti novu podnicu...
jedno vrime san i ja razmišlja o pjeni ali nikako nisam uspio nači odgovarajuču pjenu, pa bih bio zahvalan na informaciji o nabavi prije nego zatvorin dno sa podnicom....
puno hvala
rokoprc je napisao/la:E pa Trogiranin svaka ti dala
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.